Квест–пригода «Козацькі скарби»

5 жовтня, напередодні відзначення Дня українського козацтва, працівники Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім. В.О. Лягіна Сергій Ковалевський та Ганна Чмельова, завітали на класну годину до учнів 6 класу місцевої школи №13.

В ігровій формі бібліотекарі познайомили учнів з історією виникнення козацького руху, звичаями й традиціями козаків. Наприклад: «Читанка козацька» допомогла не лише перевірити увагу, але і вивчити нові, ще не знайомі, слова із «життєвого словничка» лицарів степу. Естафета «Повзунець» навчила дітей основним елементам одноіменного українського танцю. А конкурс «Фотооко» став відмінною перевіркою здатності школярів швидко запам’ятовувати зорову інформацію.

Козацький рух зробив великий внесок у розвиток української нації та заклав у її фундамент риси, які притаманні їй і донині. Серед них воля, демократія, безстрашність, здатність до самопожертви, цілковита відсутність толерантності до зрадників та до ворогів. Маємо надію що юне покоління збереже таку ж самоідентичність і в своїх нащадках.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *