Історична розвідка «Славетні миколаївці»

7 жовтня у працівників відділу обслуговування учнів 5-9 класів Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім. В. О. Лягіна видався дуже насичений день, адже вони мали нагоду зустрітися з учнями 6, 7, 8-а та 8-б класів загальноосвітньої школи №28.

Бібліотекарі запропонували учням, у незвичній ігровій формі, ознайомитися із життєписами видатних миколаївців: розгадати краєзнавчий кросворд, спробувати власні сили у шифруванні, дати відповіді на геральдичні загадки тощо.

Деякі постаті вже були відомі дітям, але більшість імен і відомостей із біографій сьогодні було почуто вперше, наприклад: історія життя О. Янати, діяння М. Аркаса та трагічні події долі М. Леонтовича − все це дало юним слухачам привід для роздумів та дискусій.

Ми щиро сподіваємося, що ця історична розвідка змогла донести до юного покоління правильний меседж, адже сьогодні, саме руки нинішніх школярів тримають те «чарівне перо», яким завтра буде написано історію України, історію славетного міста Миколаєва та історію людей − нас із вами!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *