Патріотичний вечір «Герої серед нас»

   Напередодні Дня Захисників і Захисниць України, що відзначається 14 жовтня, працівники відділу обслуговування учнів 5-9 класів здійснили візит до учнів 6, 7, 8 і 9 класів МЗОШ №13, де розповіли дітям про сучасних Героїв й залучили учнівську спільноту до обговорення актуальної теми: «Який він – сучасний Герой?» і «Що треба робити, аби стати Героєм?».

      Ну і, звичайно ж, наш урок був би не повний, якби до бібліотекарів не приєдналися наші друзі із Збройних сил України і представники Правої Молоді м. Миколаєва. Захисники розказали дітям про події на війні і навчили основам першої медичної допомоги. А школярі, в свою чергу, «засипали» наших гостей питаннями про події на війні і про те, якими навичками має володіти людина, що воліє стати на захист своєї держави.

    Також під час патріотичного вечора учні дізналися про трагічні долі юнаків і дівчат, котрі полягли, боронячи кордони України, але, імена яких сьогодні – мало згадують. Наприклад: О. Ливадар, Я. Журавель, Я. Никоненко, І. Шевченко, С. Криль. Також, школярі із зацікавленням переглянули відеофрагменти про діяльність Збройних Сил України й долучилися до спільного читання поезій авторів – учасників АТО й ООС.

   Ми щиро вдячні панові Володимиру, другові Флайду і Другові Піротехніку за те, що розділили з нами і дітьми сьогоднішній день, і сподіваємося, що таких зустрічей буде якомога більше.
 
    На завершення уроку, діти, разом із бібліотекарями й гостями, дійшли до висновку, що Сучасні Герої – серед нас! Це прості хлопці і дівчата, які не злякалися приходу сильного ворога, а сміливо стали на захист України, що у них немає жодних супер-здібностей, окрім любові до своєї держави, але саме ця любов – найголовніша риса сучасного Героя, тому, кожен, хто має її у своєму серці, приречений стати Великою Людиною!
       

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *