Молода та відновлена Україна

19 жовтня співробітники Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім. В. Лягіна Ганна Чмельова та Сергій Ковалевський завітали на класну годину до старшокласників місцевої школи №13. Тема зустрічі – становлення державності України від часів УНР до сьогодення.

Багато столітть український народ розвивав не свою державу, а своїх поневолювачів. Але бажання побудувати свою Батьківщину не зникало та передавалося із покоління в покоління. Тому послаблення влади у 1917 року стало чудовою нагодою до проголошення своєї незалежності. Українська інтелегенція того часу не дивлячись на військові дії в світі заснували Українську народну республіку і почали будувати відносини зі своїми сусідами. Але не всі були згодні з цим і це призвело до кровопролитної війни з більшовиками які не бажали визнавати УНР. Нажаль, цю війну ми програли і потрапили довгі десятиріччя під залізний занавіс. Але бажання жити в своїй країні нові господарі не змогли випалити ні Голодомором.

Наприкінці 20 століття режим більшовиків вже не міг утримувати свої території. Верховна Рада проголосила про незалежність України та вихід зі складу РСФСР. З того часу минуло вже 30 років, Україна як спадкоємиця УНР знову прийшлося битися з сусідом, який знову не визнає наше право на самовизначення. Але світ змінився і свою Незалежність ми не віддаймо нікому. Ось такий невеличкий екскурс про нашу Батьківщину – неньку Україну.

Наприкінці бібліотекарі побажали дітям успіхів у навчанні і чистого, мирного, українського неба. Тому що саме вони тепер є носіями незламного козацького духу, мрії мільйонів українців які боролись століттями за жовто-блакитний прапор над землями своїх пращурів. Слава Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *