Міжнародний день рідної мови

21 лютого в Україні і світі святкують Міжнародний день рідної мови. Рідна мова – це важливий носій цінностей, знань, які передаються від покоління до покоління. Саме тому так важливо пам’ятати своє коріння та вітати рідних, близьких та знайомих людей з цим чудовим святом.

Цього дня відділ обслуговування учнів 5-9 класів Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім. В. О. Лягіна розпочав Мовний тиждень до чудового свята і завітав в гімназію №13 нашого міста з заходом в оригінальному форматі – Воркаут «Знань і розуму основа – рідна мова, рідне слово!» .

Бібліотекарі ознайомили учнів з історією започаткування, важливістю  та  цінністю свята. Діти грали в мовні та літературні ігри, відгадували ребуси, кросворди, переглядали відеосюжети та зачитувалися віршами наших поетів, які прославляли і прославляють рідну мову.

Недаремно кажуть, що без мови нація помирає, тому що в ній міститься культура і історія цілої держави. В ці важкі часи українцям як ніколи важливо підтримувати свою рідну мову словом, віршем, піснею.

Тож мовний тиждень триває!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *