Героїв країна – моя Україна

14 жовтня – значуща дата, яка щорічно переповнює гордістю та хвилюваннями серця мільйонів громадян нашої країни – українці святкують День захисника та захисниці України.
Це свято звитяги українського лицарства, а також день пам’яті та пошани всіх, хто впродовж століть боровся за державний суверенітет України.
Крім того, 14 жовтня в Україні традиційно відзначається День Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, а також чергова річниця створення УПА.
Напередодні цих свят працівники відділу обслуговування учнів 5-9 класів Обласної бібліотеки для дітей ім. В.О. Лягіна провели для учнів 8 класу Миколаївської гімназії N25 два заходи:
– Турнір сучасних козаків «Доти буде Україна, поки будуть козаки!»
– Урок пошани «Героїв країна – моя Україна».
Під час виконання інтерактивних завдань на тему козацтва “Криптограма”, “Вікторина про звитяжних вільних духом”, “Хто є хто?” юнацтво проявило свої знання, а також дізналося щось нове для себе.
Коли шукали приховані слова, то такі слова, як: бекет, пластуни, куліш, ґерць та інші поповнили козацький лексикон учнів.
У процесі спілкування усвідомили, що всі ці дні між собою пов’язані: запорожці та українські повстанці шанували Пресвяту Богородицю, а сучасним захисникам України передалася через віки козацька сила духу та звитяга.
Так, ми живемо, вчимося та працюємо у буремні воєнні часи, але наш спокій захищають сучасні Герої.
Вже не одне життя поклали наші Воїни за рідну українську землю, серед яких і наші земляки. Їх, на жаль, немало…
Бібліотекарка Ганна Чмельова розповіла про справжнього патріота України, Вчителя з великої літери, Воїна-кіборга – Сергія Гуссіді, якого вбив уламок ворожої міни.
Позивний у Сергія був “Полум’я”, хай його життя, наповнене добрими й неоціненними ділами, стане для кожного з нас дороговказом та освітить наші серця.
Віримо в Перемогу України, адже боронять рідну землю звитяжні нащадки козацького роду, якому нема переводу!
СЛАВА УКРАЇНІ!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *