Всеукраїнська науково-практична конференція директорів обласних бібліотек для дітей «Бібліотека для дітей: користувачам, громаді, суспільству…»

18 жовтня розпочала свою роботу Всеукраїнська науково-практична конференція директорів обласних бібліотек для дітей «Бібліотека для дітей: користувачам, громаді, суспільству…», організована Національною бібліотекою України для дітей у форматі online.

Другого дня роботи конференції, 19 жовтня, з темою «Бібліотеки для дітей Миколаївщини: простори підтримки громад під час воєнного часу» виступила директор бібліотеки Тетяна Жайворонок. Вона розповіла про роботу обласної бібліотеки для дітей та бібліотек для дітей Миколаївщини в умовах воєнного стану.

Сьогодні, попри складні умови бібліотеки, що обслуговують дітей продовжують надавати послуги своїм користувачам. В умовах воєнного стану бібліотеки координують свою діяльність з місцевою владою і виконують роботу, яка зараз найбільш затребувана та актуальна. Бібліотеки стають осередками волонтерської діяльності, допомагають тимчасово переміщеним особам, проводять патріотичні акції. Діти мають змогу не лише провести вільний час у бібліотечному просторі, але й ознайомитись з найкращими зразками української, світової та краєзнавчої літератури, взяти участь у заходах бібліотеки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *