Зустріч з матір’ю Героя Небесної Сотні Сергія Кемського

Напередодні Дня вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, що відзначається в Україні 20 лютого, працівниками відділу обслуговування учнів 5-9 класів було організовано зустріч з матір’ю Героя Небесної Сотні Сергія Кемського пані Тамарою.

У цей день ми вшановуємо українців, які віддали своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.
Саме таким був Сергій Кемський, за освітою – політолог, журналіст за фахом, а в житті – людина з активною громадянською позицією та з Україною в серці.

Пані Тамара поділилася з учнями Миколаївської гімназії №13 своїми спогадами про ті події (листопад 2013 року — лютий 2014 року), як син їздив на Майдан, про те, як сформувалася його самоорганізація, які люди входили до різних сотень протестувальників: козацька, медична, афганська, жіноча та інші.

Надзвичайно зворушливо розповіла про найтрагічніші дні Революції гідності – 18-20 лютого, коли спецзагін снайперів вів прицільний вогонь на смертельне ураження учасників Євромайдану, що і призвело до загибелі великої кількості людей.

Ким були майданівці? Це вчителі і студенти, програмісти й політологи, фермери та журналісти, – люди будь-яких професій, які, попри свавілля влади, прагнули зробити все, щоб Україна була європейською, цивілізованою, демократичною країною, а не такою, як сусідська авторитарна поліцейська держава-агресор.

Своєю жертвою Герої Небесної Сотні розбудили в багатьох громадян України українську свідомість та самоідентифікацію, які роками намагалися приспати проросійські слуги; стали тими паростками українськості, які проросли в нас і в наших дітях.

Наприкінці зустрічі вчителі 6-го та 8-го класів висловили слова підтримки та вдячності Тамарі Кемській за виховання Сина, якому, понад усе, боліла майбутня доля України.
Слава Україні! Слава Героям Небесної Сотні!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *