Людина – не товар!

Торгівля людьми є однією з найбільш злочинних форм експлуатації людей. Ця проблема, яка торкається кожної країни світу, потребує належної уваги та дієвої боротьби. Одним із способів боротьби з цим злочином є проведення різноманітних заходів з протидії торгівлі людьми.

Бібліотекарі Миколаївської обласної бібліотеки для дітей також не залишились осторонь цієї проблеми, тому, 27 лютого провели онлайн-урок з протидії торгівлі людьми «Людина – не товар» разом із учнями 8 класу гімназії №13. Метою уроку було підвищення рівня обізнаності серед учнів про «чуму ХХІ століття» та свідомості щодо захисту від неї.
Бібліотекарі здійснили детальний огляд того, що таке торгівля людьми, хто може стати жертвою цього злочину, а також, проаналізували чинники, які цьому сприяють. Діти, в свою чергу, дізналися про методи захоплення жертв та пізнали, як можна від них захиститися.

Також учні довідалися про міжнародні законодавчі акти, які стосуються протидії торгівлі людьми та про роль громадськості та активістів у боротьбі з цим явищем. Бібліотекарі ознайомили слухачів зі списком організацій, які допомагають жертвам торгівлі людьми, і до яких можна звернутися по допомогу у разі необхідності.

Звичайно ж, урок містив й інтерактивні матеріали: різноманітні вправи, відео-фрагменти та питання для обговорення. Учні мали можливість ставити питання та висловлювати свої думки стосовно теми заняття.
Сподіваємося, що зустріч була корисною і цікавою для слухачів, що учні отримали більше знань про торгівлю людьми та навчилися захищатися від неї.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *