Із Британії до Миколаєва

8 березня до Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім.. В. О. Лягіна завітав поважний гість – британський журналіст і письменник Ед Вулліамі (Ed Vulliamy), який багато років пропрацював кореспондентом «The Guardian».

Його мати – відома британська дитяча письменниця й художниця-ілюстраторка📚 Ширлі Г’юз (Shirley Hughes). Вона написала понад п’ятдесят книг, які розійшлися тиражем понад 11,5 мільйонів примірників, і проілюструвала понад двісті.

Минулого року Ширлі Г’юз не стало й Ед Вулліамі разом із братом та сестрою вирішили у незвичайний спосіб вшанувати її пам’ять, передавши до Національної бібліотеки України для дітей, Херсонській та Миколаївській обласним бібліотекам для дітей, які потерпали й наразі потерпають від збройної агресії, колекцію маминих книжок.

Прогулюючись нашими затишними залами, Ед жваво цікавився роботою сучасної дитячої бібліотеки. Його цікавило геть усе: від роботи читацьких гуртків до улюблених книжок дітвори. Він зазначив, що його мамі точно сподобались би сучасні українські бібліотеки для дітей.

Щиро дякуємо Еду за візит і теплий відгук про нашу бібліотеку! Запрошуємо обов’язково завітати до нас іще раз, але вже після перемоги, коли бібліотека ще більше наповниться галасливою дітворою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *