Розмова з Катериною Міхаліциною

Чорнобильська трагедія – трагедія людських доль та людського недбальства…
Саме ця техногенна катастрофа стала сьогодні головною темою розмови з українською дитячою письменницею Катериною Міхаліциною, авторкою багатьох книжок, дві з яких присвячено подіям, котрі назавжди перевернули життя сотень тисяч людей.
До онлайн зустрічі долучилися учні старших класів Гур’ївського ліцею. Вони зі щирим зацікавленням слухали розповідь пані Катерини, зазначивши: «Вас так цікаво слухати, що й перебивати не хочеться».
Про що ж була розмова?
Спочатку – знайомство з правозахисною організацією «Український РЕN», що об’єднує українських діячів культури, членкинею якої є письменниця, до речі, першим очільником її у 1989 році був наш відомий земляк Микола Вінграновський.
А далі, разом з молоддю, проговорили про те, що їх зачепило найбільше, –замовчування. Адже саме мовчання тодішньої влади знищило чи не більше життів, ніж вибух на четвертому енергоблоці.
Авторка поділилася зі слухачами своїми враженнями, пережитими за час поїздки до Прип’яті – колишнього епіцентру живого, прогресивного міста енергетиків. Розповіла, як вразило її «зелене море», яке «потопило» будь-які нагадування про те, що колись тут панувала людина.
Пані Катерина закликала усіх нас не коїти головної помилки: не забувати, що людина – не є «Вінець творіння» природи, не намагатися стати господарями Всесвіту, і назавжди запам’ятати, що природа візьме своє, вже і слід наш зникне, а вона буде…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *