Презентація дитячої книги: цікаво, яскраво, пізнавально

30 травня відбулася онлайн-зустріч з працівниками КЗ “Бібліотечна мережа м.Вознесенська” та їхніми юними читачами на тему «Презентація дитячої книги: цікаво, яскраво, пізнавально».

Розпочалось все як зазвичай: директор бібліотеки, Тетяна Жайворонок, привітала учасників зустрічі; заступник директора, Ірина Голенко, познайомила дорослих та дітей із кращими прикладами презентацій книг для дітей в Україні.

Та раптом, до читальної зали обласної бібліотеки для дітей, де проходила зустріч, завітала незвичайна гостя, відьма – Ядвіга Олізарівна. Коли вона побачила за «чарівним екраном» хлопчиків та дівчаток з міста Вознесенська, то одразу вирішила презентувати книгу Володимира Рутківського «Гості на мітлі», героїнею якої вона є. Але не просто презентувати, а ще й розважитися та й разом з тим згадати своє справжнє ім’я.

На дітей чекало десять випробувань: «Біографічне», «Перевтілення», «Знайомство», «Логічне», «Неочікуване» та інші. За кожну правильну відповідь вони отримували частку імені відьми.
Завдання були такі різноманітні, що читайлики по той бік екрана мали змогу продемонструвати свої здібності – пісенні та інтелектуальні.

Подолавши усі перешкоди та проявивши неабиякі знання української мови, кмітливість та спритність, учасники зустрічі допомогли Ядвізі згадати її справжнє ім’я – Катерина Трохимівна.

Юні читачі залишились у захваті від такої незвичайної гості, її харизми й такої презентації книжки!

На завершення зустрічі Тетяна Жайворонок розповіла про презентації низки краєзнавчих видань в обласній бібліотеці для дітей у 2023 році, і запропонувала провести ще одну онлайн-зустріч з читачами дитячої бібліотеки КЗ «Бібліотечна мережа м. Вознесенська» і презентувати їм книгу на їх вибір, але вже із запрошенням до участі самого автора.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *