Чи достатньо ми знаємо про мінну безпеку?

Чи вистачить наших знань, аби вберегти себе від небезпеки, яку таїть у собі звичайнісінька на вигляд «баночка» або «коробочка»? Чи можна наближатися або торкатися до підозрілих (а іноді і не дуже) на вигляд предметів? Що робити, якщо ненароком зайшов на мінне поле?
На ці, та безліч інших запитань відповіли представники організації з гуманітарного розмінування The HALO Trust, котрі, 16 червня, провели у Миколаївській обласній бібліотеці для дітей інструктаж із правил поводження з вибухонебезпечними предметами.
ХАЛО – найбільша у світі гуманітарна організація, яка займається розмінуванням. Це неурядова, неполітична та нерелігійна організація зі штаб-квартирою у Великій Британії. ХАЛО працює в Україні з 2016 року. Організація спеціалізується на очищенні територій від мін та вибухонебезпечних предметів, навчає населення правилам безпечної поведінки в умовах війни, щоб спільноти та країни змогли повернутися до нормального життя. В Україні ХАЛО проводить розмінування в координації з Національним Органом Протимінної Діяльності (Міністерство Оборони України). Наразі ми маємо групи обстеження та розмінування в Київській, Чернігівській та Сумській областях. Навчання ризикам пов’язаним з вибухонебезпечними предметами на додаток здійснюється в м. Дніпро та дистанційно по всій території України, яка забруднена вибухонебезпечними предметами.
Участь у таких заходах особливо важлива для наших дітей. Вони не тільки навчилися розпізнавати потенційно небезпечні предмети, але й дізналися про те, як діяти в разі надзвичайних ситуацій. Діти активно ставили запитання та ділилися своїми враженнями. Цей інструктаж надав їм знань, які можуть врятувати їхнє життя та життя інших людей.
Але не тільки діти отримали користь від заходу. Батьки й працівники бібліотеки також дізналися багато нового та корисного. Ми отримали чіткі настанови щодо своєї безпеки та безпеки нашого оточення.
Не обійшлося й без пам’ятних подарунків від наших гостей: кожен учасник заходу отримав магнітик і корисний буклет із основними правилами поводження із вибухонебезпечними предметами, а маленькі читачі – ще й розмальовку й збірку загадок про мінну безпеку.
Ця зустріч набуває принципово нового значення у контексті війни України з росією, оскільки наша Миколаївська область знаходиться саме в зоні конфлікту, де часто залишаються небезпечні вибухові пристрої, що загрожують мирному населенню.
Ми вдячні організації The Halo Trust за їхню неймовірну роботу і за те, що вони відвідали нашу бібліотеку. Цей інструктаж став цікавою і пізнавальною подією і вкотре нагадав нам про важливість мінної безпеки та необхідність поширення цих знань серед усіх людей.
Пам’ятаймо, що безпека – це наша спільна відповідальність, а знання, як уберегти себе від загрози допоможуть наблизити нашу із вами Перемогу!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *