Фольклорна мандрівка «Хай квітне моя Україна»

У Миколаївській обласній бібліотеці для дітей завжди панувала атмосфера радості, допитливості та відкритості. Цього разу бібліотекарі організували особливий захід, який об’єднав би юних читачів не лише за інтересами, але й за патріотичним духом. Так народився ідеальний план: організувати фольклорну мандрівку «Хай квітне моя Україна» і провести її у Миколаївській бібліотеці та бібліотеках області (Михайлівка, Степове).
Підготовка до мандрівки була завчасною та детальною. Бібліотекарі облаштували станції і створили спеціальні маршрутні листи із координатами, які вказували напрямок до наступної точки. Кожна станція мала свою унікальну тему, пов’язану із різноманітними аспектами української культури, історії та народних звичаїв.
Перед бібліотекарями стояла важлива задача – вражати та надихати своїх юних читачів. Діти збиралися біля бібліотек, де їх зустріли організатори мандрівки, зодягнені в українські вишиванки. Учасники розділилися на команди, кожна група отримала свій унікальний маршрутний лист і вирушила на пошуки пригод.
Загалом учасники мали відвідати 5 станцій:
«Загадкова» станція вимагала від дітей задіяння своєї уяви та кмітливості. Вони розгадували тематичні загадки та ребуси, що спонукало їх мислити творчо та розумно.
• На станції «Казкова» учасникам було запропоновано розгадати загадки та відгадати, кому із казкових героїв належать предмети, сховані у «Чарівній скрині». Це був веселий спосіб нагадати дітям про багатство української народної творчості.
«Козацька» станція, звісно ж, перевіряла знання юних учасників з історії славної козацької епохи, а ще діти мали можливість «приготувати» справжній куліш – чи не головну страву козаків.
• Відвідавши станцію «Мандрівна» команди довідалися багато нового про мальовничі куточки нашої любої України, а потім ще й перевірили свої знання історичних пам’яток.
• Після відвідин станції «Символи України», діти не лише згадали державні й народні символи, а й навчилися їх розрізняти між собою. А особливо учасникам сподобалося завдання з відгадування предмету, що знаходився у «Таємничій скрині». Це була дуже важлива станція, яка допомогла дітям зрозуміти, які цінності символізують Україну.
А найвеселіше завдання чекало учасників на фінальному етапі мандрівки. Діти повинні були скласти фразу, використовуючи літери із конвертів, які кожна команда одержала на завершальній станції свого маршруту.
Збираючи своєрідний пазл зі слів, літер та символів, діти створили фразу «В серці маю Україну», яка стала символічним завершенням мандрівки.
Наша фольклорна мандрівка справжнім екскурсом крізь культурні та історичні цінності України. Діти не тільки розважилися та забули про час, а й поглибили свої знання про нашу державу.
Ми дякуємо кожному, хто доєднався до нашої мандрівки, адже саме завдяки активності й допитливості юних читачів наша гра перетворилася на справжню веселу й пізнавальну пригоду!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *