Онлайн-зустріч з Галиною Запорожченко

…Дивися, дивуйся, держися за істину, світе! –
Вкраїнський народ кинув виклик облудній москві!
Допоки із милості Божої зорі нам світять,
Ми – нація мужніх, свого не зречемось повік!
© Галина Запорожченко «МИ – НАЦІЯ МУЖНІХ!»
Любов до України єднає українців!
💙💛💙💛💙💛💙💛💙💛💙💛💙💛💙💛
І саме сьогодні відбулася тепла й невимушена онлайн-зустріч учнів 7-х класів Миколаївської гімназії №7 із миколаївською поетесою з Україною в серці – Галиною Запорожченко.
Чудовим приводом для знайомства молоді з пані Галиною стало те, що нещодавно побачила світ її нова поетична збірка – «Нація мужніх».
Галина Михайлівна розповіла дітям, як вона, народжена на Тернопільщині, розпочала свій поетичний шлях ще у школі; як доля її подарувала знайомство з південним, із такою незвичною природою, краєм нашої неньки – України.
Але якщо любиш всім серцем свою Батьківщину, то рідними стануть не лише зелені файні гори, але й золоті широкі степи.
Пані Галина натхненно презентувала свої поетичні збірки і для дорослих, і для зовсім ще малечі.
Найновіша збірка поетеси просочена щирим почуттям патріотизму та усвідомленням того, що становлення нації починається з розуміння й знання історії українського народу та глибокої шани до її Героїв.
Під час зустрічі учні самостійно читали вірші Галини Запорожченко, а також уважно, зі щирою зацікавленістю слухали поезію в авторському виконанні.
Бібліотекарка Ганна доповнила презентацію книги літературними інтерактивами, де юнацтво могло проявити свої знання з історії України, знайти загублені слова із віршів, а ще, за сторінками книжки «Нація мужніх», обрати поетичні цитати-дороговкази від пані Галини.
Найприємнішим запитанням від семикласників наприкінці заходу стало таке:
– Пані Галино, а коли буде наступна зустріч із Вами?
Безмежно вдячні дивовижній Галині Запорожченко за ту щиру любов до людей і до рідної землі, яка живе в її серці, Слові, поезії – це саме та щирість, яку так відчувають діти!
 
Слава Україні!
Слава ЗСУ!
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *