Євросоюз – сім’я демократичних європейських держав

Європейський Союз сьогодні – це 27 держав Європи, які об’єдналися на основі загальнолюдських і демократичних цінностей задля досягнення стабільності, миру та процвітання.
Учні 9 класу Миколаївської гімназії №13 взяли участь в онлайн-інформині, присвяченій темі Євросоюзу.
Під час зустрічі молодь відкрила для себе витоки зародження цього об’єднання держав Європи; дізналися, що причиною того стала Друга світова війна та страшні руйнування й смерті, які вона принесла. І тому французу Жану Моне у 1950 році спала на думку смілива новаторська ідея: створити Європейське співтовариство з вугілля та сталі, адже саме ці, ніким не контрольовані промисловості держав можуть бути спрямовані на легке виготовлення зброї, що дасть можливість розпочинати війни знову.
Дев’ятикласники з цікавістю сприйняли історію зародження Європейського Союзу, а також, за допомогою інтерактивних вправ, познайомилися з його сьогоденням:
– Як працює ЄС
– Європейська політика сусідства
– Візова лібералізація
– Співпраця у сфері освіти та культури
– Свобода, безпека та правосуддя
– Екологічна політика.
Хоч Україна ще не приєдналася до Європейського Союзу, вона розташована в Європі та має спільні кордони з кількома країнами-членами ЄС. Тому для Європейського Союзу дуже важлива співпраця з Україною, як із безпосереднім сусідом. ЄС хоче, щоб українці більше знали про його цінності, цілі та результати діяльності, допомогу іншим країнам, відносини з Україною тощо.
Саме тому важливо поширювати інформацію про Європейський Союз серед української молоді у цікавому доступному форматі.
Україна – це Європа!
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *