Жива бібліотека – «Сучасна! Модна! Українська!»

Сьогодні, у Міжнародний день рідної мови, нас об’єднала українська!
Адже ми є українці і живемо в Україні!
У цікавому інтерактивному форматі живої бібліотеки миколаївська молодь мала можливість почути особисті історії про рідну мову, які розповіли запрошені на зустріч гості.
Пані Інна – переселенка з Херсона, для якої Миколаїв став прихистком під час війни – розповіла, що для неї українська мова – мова її предків, тому й перейти на неї не було аж занадто складно. Зазначила також, що для переходу надважливе мовне середовище.
Михайло Корженівський – відомий в Україні, як Козак Михайлик – юнак зі стійкою проукраїнською позицією, покликання якого – надихати однолітків (та й дорослих) усвідомити, що ми – українці, які мають своїх Героїв, питому культуру та власну, чарівну, милозвучну мову! Михайло порадив більше цікавитися історією Батьківщини та читати книжки українською.
Молода й талановита письменниця з Миколаєва – Олена Півненко – зі щирою відвертістю поділилася своїм шляхом усвідомлення української ідентичності, розповіла, як люди, які поступово з’являлися в її житті, впливали на її власний вибір: бути свідомою українкою.
Наприкінці зустрічі ще один гість – Олександр Гутнік (Добрий) – родом із Нового Буга (Миколаївщина) не лише повідав свою історію, але й заспівав авторську пісню про мову – про рідну українську мову.
Сашко наголосив, що не варто соромитися намагатися говорити українською, навіть якщо раніше, можливо, того зовсім не робили чи говорили суржиком, адже є відомий вислів:
«Шлях до хорошої української лежить через погану українську.»
І якщо ви переходите на українську мову – ви прекрасні! Завжди знайдуться люди, які вас підтримають!
Говоріть українською, плекайте, любіть та цінуйте її!
Із Днем рідної мови нас, любі українці!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *