Про перейменування Миколаївської обласної бібліотеки для дітей імені В.О.Лягіна в Миколаївську обласну бібліотеку для дітей

Інформаційне повідомлення

щодо перейменування Миколаївської обласної бібліотеки для дітей імені В.О.Лягіна в Миколаївську обласну бібліотеку для дітей.

 Управління культури, національностей та релігій Миколаївської облвійськадміністрації повідомляє про проведення електронних консультацій з громадськістю щодо перейменування Миколаївської обласної бібліотеки для дітей імені Віктора Лягіна в Миколаївську обласну бібліотеку для дітей.

  Згідно з Законами України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів та заборону пропаганди їхньої символіки» (закон № 317-VIII), «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії», зміні назв підлягають топоніми (географічні назви та назви вулиць і підприємств населених пунктів України), що мають комуністичне походження.
Питання про зняття імені Віктора Лягіна із Миколаївської обласної бібліотеки для дітей було порушено під час засідання колективних зборів працівників Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім. В. О. Лягіна, про що складено протокол від 29.02.2024 року.
Оскільки Віктор Лягін був кадровим працівником НКВС, то, згідно зі згаданими вище законами, назва бібліотеки підпадає під декомунізаційне законодавство.

  Прогноз результатів: врахування пропозицій, виконання вимог чинного законодавства.

  Соціальні групи населення та заінтересовані сторони на які поширюється дія нормативного акту: широке коло громадськості.

  Пропозиції щодо перейменування Миколаївської обласної бібліотеки для дітей імені В.О.Лягіна в Миколаївську обласну бібліотеку для дітей просимо надсилати до 1 червня 2024 року: на електронну адресу (E-mail: mykoodb@ukr.net) з поміткою «Перейменування» із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає. Анонімні пропозиції не реєструються і не розглядаються.

  Також свою думку стосовно перейменування бібліотеки ви можете висловити на сайті Миколаївської обласної бібліотеки для дітей імені В.О.Лягіна у рубриці «Опитування» за посиланням: https://www.laginlib.org.ua/poll/37143/

  Строк і спосіб оприлюднення результатів обговорення: після 15 червня 2024 року на вебсайтах Миколаївської обласної військової адміністрації в рубриці «Консультації з громадськістю/Звіти про результати проведення електронних консультацій» та Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім.В.О.Лягіна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *