Відкриття виставки «Комунізм = рашизм»

16 квітня в Миколаївській обласній бібліотеці для дітей відбулося відкриття виставки «Комунізм = рашизм», яку передав до м. Миколаєва Галузевий державний архів Українського інституту національної пам’яті (або Архів національної пам’яті).
👉У відкритті виставки взяв участь заступник начальника Управління культури, національностей та релігій Миколаївської ОДА Андрій ШОСТАК.
💙💛🖤 Страшні події, які сталися після повномасштабного вторгнення рф, є продовженням геноциду проти українців, який чинив радянський союз. Масові розстріли, катування, мародерство, переслідування за українську мову, культуру відбувалися як у ХХ столітті, так і в ХХІ. Тому виставка «Комунізм = рашизм» має на меті висвітлити паралель між злочинами СРСР та сучасної росії. На конкретних історіях 13 українців, які постраждали від комуністичного режиму в ХХ столітті, та від рашистського – у ХХІ демонструється, що криваві методи росії, успадковані нею від попередника – СРСР – залишаються незмінними.
👆Виставку створено на основі архівних документів Центрального державного архіву громадських об’єднань України, Державних архівів Волинської, Вінницької, Житомирської, Львівської та Миколаївської області, сучасних світлин та задокументованих злочинів сучасної армії росії.
🤝Організатором виставки у Миколаєві виступила Миколаївська обласна бібліотека для дітей за підтримки управління культури, національностей та релігій Миколаївської облвійськадміністрації.
🔹Авторами виставки є: директор Архіву національної пам’яті Ігор Кулик та комунікаційниця Архіву Дарина Рогачук.
🔹Над проєктом працювали: Олександр Денисенко, Тетяна Прись, Анна Ряба, Світлана Старовойт, Євгеній Янкевич.
🔹Партнер: Національний музей Революції Гідності.
🔹Модерувала відкриття виставки: завідувачка відділу обслуговування учнів 5-9 класів обласної бібліотеки для дітей – Ганна Чмельова.
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *